• Upisi

  UPISI!
  UPISI ZA ŠKOLSKU GODINU 2022/2023
  Ljetni upisi: 13., 14. i 20.06. od 17.00 do 19.30h.
  Jesenski upisi: od 05.09. do 14.09.
  od 17.00 do 19.30h u Čajkovčevoj 13, OŠ Grofa Janka Draškovića, OŠ Ban Josip Jelačić, OŠ Gornje Vrapče, OŠ Dragutin Domjanić, OŠ Rudeš i za učenike OŠ Petar Zrinski u Kordunskoj ulici kod Kinoteke.

  UPISI NA TELEFONE:
  3775 319, 3775 353, 091 2009 216 OD 8.00 DO 20.00h.
 • Tečajevi za poduzeća


Zanimljivosti / novosti


SUDNICA
koju su potpuno SAMI osmislili i odglumili naši mladi polaznici!  Posebno naglašavamo da je u grupi uz srednjoškolce pet OSMAŠA!  Bravo!

COURTROOM
Our students came up with the whole concept of this trial case, worked it out in detail and acted it out, all on their own.  Bare in mind there are five eighth-graders along with high school students in this group!  Well done!Naši mladi polaznici francuskog s profesorom su posjetili biografsku izložbu Marguerite Duras povodom programa 100 godina Duras, bili su u Medijateci Francuskog instituta gdje su čitali slikovnice, probali francuske makarone i sladoled u Chocolat ... i sve u svemu, odlično se zabavili!

Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici

Medijana jezici   Medijana jezici   Učenici OŠ "Petar Zrinski" savladavaju vokabular voća i sami s profesorom pripremaju i degustiraju zdrave napitke!

SMOOTHIES!

Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici


Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici


Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jeziciSanta je uoči ovog Božića posjetio i naše učenike u OŠ "Petar Zrinski".

Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici


Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jeziciBožićna radionica u Čajkovčevoj, subota 07.12.2013.

Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici

Medijana jezici   Medijana jezici   Medijana jezici

Medijana jezici   Medijana jeziciDruženje polaznika iz OŠ "Petar Zrinski" s prof. Emanuelom u gradu. Posjet Cookie Factory i košarka sa Slovencima.

Medijana jezici   Medijana jezici13.06.2013. naši polaznici engleskog jezika, učenici 3. razreda OŠ "Petar Zrinski" (nakon završenog prvog tečaja u našoj školi stranih jezika) prikazali su roditeljima, prijateljima i učiteljima svoj film "WHEN DOGS GO MISSING". Pod vodstvom prof. Emanuela sami su ga osmislili, režirali, odglumili i snimili!

  Medijana Jezici

Medijana Jezici   Medijana jezici  Medijana jezici


 

BOŽIĆNA RADIONICA SUBOTA 15.12.2012.
SANTA U POSJETU

Medijana JeziciMedijana Jezici

 

Medijana JeziciMedijana JeziciMedijana Jezici

 

 

 

 

 


 

IZVANŠKOLSKA DRUŽENJA S TEACHER DARIOM
U KINU I NA PENJANJU

 

 


SHOPPING

Naši mali polaznici u kupovini na engleskom.

Medijana jezici - Shopping 01Medijana jezici - Shopping 02Medijana jezici - Shopping 03
Medijana jezici - Shopping 04Medijana jezici - Shopping 05Medijana jezici - Shopping 06
Medijana jezici - Shopping 07Medijana jezici - Shopping 08Medijana jezici - Shopping 09
Medijana jezici - Shopping 10Medijana jezici - Shopping 11Medijana jezici - Shopping 12
Medijana jezici - Shopping 13Medijana jezici - Shopping 14Medijana jezici - Shopping 15
Medijana jezici - Shopping 16Medijana jezici - Shopping 17


Neki od nas otišli smo u subotu pred kraj školske godine u kino pogledati Street Dance 2. Bilo je zabavno i u šetnji i vožnji vlakom...

 


 

USKRSNA RADIONICA 2012.

Djeca su i ove godine uživala u Uskršnjoj radionici koja se održala u subotu 24. ožujka, 2012. Zbog velikog broja zainteresiranih učenika organizirali smo tri grupe. Poveznica svim grupama su bile pisanice koje su učenici ukrasili po svojim željama i zatim njima ukrasili stablo na panou. Izrađivali su zečje uši koje su im služile u potrazi za čokoladnim jajima u našem sunčanom vrtu. Organizirali smo i mnogobrojne igre u vrtu. Neke od igara su: boćanje čokoladnim jajima, utrka u prenošenju jaja u žlici da im ne ispadne na tlo i skakutanje na jednoj nozi kao mali, veseli zečići. Djeca su također izrađivala figurice u obliku pilića, kao i označivače stranice u obliku zeca. Nakon ugodno provedenog prijepodneva, djeca su se veselo uputila kućama sa svojim kreativnim uradcima.

 


 

MAŠKARE 2012.

                     

 


 

2.12.2011. naši mladi polaznici talijanskog jezika imali su prilike družiti se s izvornom govornicom iz Italije kada nas je posjetila profesorica Lisa D'Angelo iz Chietija. Našim učenicima gošća je potrobnije objasnila talijanski školski sustav, te su razgovarali o običajima, hrani i kulturnim zanimljivostima regije Abruzzo iz koje dolazi.

                     

 


 

16. studenog 2011. naši engleski polaznici imali su prilike uživati u pravoj poslastici suvremene britanske kazališne scene na ovogodišnjem Nu:Write Theatre Festivalu. Animals and Children Took to the Streets impresivan je spoj Charlesa Dickensa sa svojom tematikom distopijske metropole, estetike Tima Burtona, Metropolisa Fritza Langa, te nijemog filma 1920-ih i stripa 21. stoljeća. Ovaj je komad mračna subverzivna priča o otuđenosti života u velegradu, pokušaju uspinjanja na društvenoj ljestvici i revoluciji, popraćena s nizom songova s dovitljivim i ciničnim tekstovima uz živu klavirsku glazbu.

 


 

Naši prvašići uživaju u kvizu u školskom vrtu s prof. Teom.

 


 

Ponovno smo imali čast ugostiti izvornog govornika iz Madrida! 27.svibnja 2011. profesor Javier Fernandez odabrao je našu školu i predstavio nam najnovije metode učenja španjolskog jezika budući da i on sami radi kao dugogodišnji pedagoški savjetnik i teacher trainer. Također nam je pokazao najnovije materijale za sve uzraste iz editiorial enClave-ELE.

 


 

U subotu, 16.04.2011. velik broj djece odazvao se pozivu na kreativnu Uskrsnu radionicu. Kao i svake godine, na kraju ih je čekalo traženje jaja u našem vrtu.

 

USKRSNA RADIONICA 2011.

     

 


 

11. veljače 2011. Maria de Soto, savjetnica iz Madrida, izabrala je našu školu i posjetila nas je te upoznala s najnovijim nastavnim materijalima vodeće španjolske izdavačke kuće Editorial Edinumen.

 


 

FAŠNIK 2011.

                   

 


 

Na naše veliko zadovoljstvo prof. dr. sc. Dražen Lalić odazvao se pozivu da održi predavanje o američkom predsjedniku Baracku Obami, i to neposredno nakon inauguracije početkom 2009.godine. Dr.Dražen Lalić, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, proveo je izvjesno vrijeme u SAD-u, i to upravo prije, za vrijeme izborne kampanje, te za vrijeme izbora. Uoči same inauguracije objavljena je i njegova knjiga "Obama: Strme staze do Bijele kuće". Nekoliko mjeseci ranije napisao je izvrstan predgovor hrvatskom izdanju Obaminog hita "Odvažnost nade" nakon kojeg je bilo naprosto nemoguće ne zavoljeti Obamu.

Dr. Lalić je zasigurno naš najbolji poznavatelj Obame, a predavanje koje je održao u Školi stranih jezika Medijana jezici prilagodio je vrlo mladim tinejđerima-polaznicima naše škole. Na vrlo zanimljiv način "pojednostavio" je djeci tako kompleksnu tematiku i bez sumnje ih zainteresirao za Obamu kao političara i čovjeka, ali i za Ameriku govoreći o tamošnjem životu općenito. Nadalje, bilo je riječi o prošlosti SAD-a, o Martinu Lutheru Kingu, J.F.Kennedyju, o rasnoj problematici, o Obaminom odrastanju, obitelji, obrazovanju i naravno specifičnoj kampanji, te novoj nadi koju pruža Amerikancima i svijetu. Tijekom i nakon predavanja odgovarao je na pitanja i učenika i profesora. Nadasve, ukazao je na važnost sadašnjeg američkog predsjednika i za naše živote ovdje u Hrvatskoj.

 

Nekoliko fotografija s predavanja

        

 


 

22. veljače 2010. u gostima nam je bio predavač – izvorni govornik iz Španjolske, Enrique Rodríguez Clemente. Naši mladi polaznici 3.stupnja španjolskog jezika razgovarali su s njim o španjolskoj kulturi, načinu života, o razlikama i sličnostima s našom kulturom. Enrique ih je ponajviše upoznao sa svijetom Andaluzije odakle potječe i tako su puno saznali o životu na samom jugu Španjolske.

                     

 


 

FAŠNIK 2010.

 


 

BOŽIĆNA RADIONICA, SUBOTA 19.12.2009.